neděle 1. března 2015

Binární opce demo účet pro testování obchodování

Nedávno jsem narazil na zajímavou debatu o smysluplnosti demo účtu na binární opce. Stály pro sobě dvě teze.

Jedna říká, že testovat binární obchodování na cvičném účtu určitě má smysl, protože si tak osvojíte fungování obchodní platformy, ale hlavně si ověříte, jestli je váš přístup funkční, jestli dokážete obchodovat ziskově.

Druhá teze oproti tomu říká, že se na demu stejně nic nenaučíte, protože nejde o skutečné peníze, takže nebudete mít problém vstupovat do pozic a půjde všechno hladce, na rozdíl od reálného účtu, kde jde o vaše peníze. Proto máte rovnou obchodovat s živými penězi, protože jedině tak se něco naučíte.

Kde je pravda? Můj osobní názor je ten, že demování je určitě užitečné a zcela jistě by mělo předcházet obchodování se skutečnými penězi. A to právě proto, abyste eliminovali co nejvíce proměnných, dokud to jde bez rizika. Ano, je tu stránka psychiky a psychologie, která se bude lišit od skutečného účtu, ale spousta věcí je stejná, hlavně jde o ověření funkčnosti vaší strategie.


Proto si určitě nejdříve otevřete demo účet na binární opce vedle toho skutečného a začněte trénovat bez rizika. Jinak by se vám taky mohlo stát, že než se rozkoukáte, budete mít po penězích. Obchodování bez přípravy je jako kdyby vrcholový sportovec jel na olympiádu bez tréninku, taky by nedopadl dobře. Trading není dětská hra a za jeho podcenění se doslova platí.

Žádné komentáře:

Okomentovat