sobota 5. listopadu 2016

Obchodování amerických prezidentských voleb na binárních opcích

V posledních dnech jsem viděl už několik reklam vyzývající k obchodování nadcházejících prezidentských voleb v USA přes binární opce. Osobně si ale myslím, že je to moc nevyzpytatelné.

Podobně jako se u Brexitu dalo očekávat, že hlas pro oslabí libru, u prezidentských voleb je předpoklad, že vítězství Donalda Trumpa by mohlo dolar oslabit a vítězství Hillary Clintonové naopak posílit.

To proto, že Trump hlásí spíše větší izolaci od mezinárodních struktur, zatímco Clintonová je pro pokračování integrace. A myslím, že stejně jako byl do ceny libry před Brexitem výsledek proti, a proto pak nastal takový šok a propad, je teď do ceny dolaru zakomponováno vítězství Clintonové.

Je totiž třeba si uvědomit, že trhy pracují se všemi zprávami, průzkumy a očekáváními průběžně a reflektují je do ceny. Takže větší cenové pohyby způsobí výsledky, které nebyly očekávány, zatímco ty očekávané mívají menší až žádné dopady.

Ale americké prezidentské volby jsou podle mého názoru méně černobílé, než byl Brexit, a proto já osobně budu raději stát mimo a počkám si na zklidnění trhů po volbách. Cenové skoky totiž můžou ještě určitou dobu pokračovat.

Vítězný kandidát může svými následujícími proslovy po volbách způsobit další překvapení pro trhy, takže může způsobit slušné turbulence. A u binárních opcích nemůžete řídit pozice, abyste rychle reagovali na měnící se tendence, potřebujete spíš jednoznačné trendy.

Můžete sice zkusit rychlé opce, ale v tomto se ztotožňuji s tímto názorem na 60sekundové opce.

Výše uvedené ale neznamená, že několik dní nebudu obchodovat vůbec. Je mnoho podkladových aktiv, kterých se volby netýkají. Ovlivněné budou hlavně měnové páry s dolarem a americké akcie a indexy.


Ale i tak, pokud uvidím, že trhy nereagují zbrkle, můžu obchodovat všechno. Tímto článkem jsem jen chtěl říct, že vyloženě spekulovat na vývoj podle výsledku voleb bude náročné, náročnější než jiné fundamenty. Osobně si na tuto míru náročnosti netroufám, a proto si počkám na lepší obchodní příležitosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat